Tuniakový tatarák s avokádom
Moderný recept na rýchle, zdravé a mimoriadne chutné predjedlo od Slavíkovej a Lipovskej.

- 400 g tuniak žltoplutvý
Tuniak žltoplutvý2 recepty
- 3 ks avokádo
Avokádo8 receptov
- 1 ks liemta
Liemta1 recept
- 40 g čerstvý koriander
čerstvý koriander11 receptov
- červené korenie
červené korenie3 recepty
- 150 g mascarpone
Mascarpone10 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 4 ks chilli
Chilli45 receptov
Postup prípravy receptu
Nabrúste si dlhý nôž. Tuniaka očistite a opatrne nakrájajte na rovnomerné kocky (3x3x3mm). Limetu umyte, osušte, kôru nastrúhajte a dužinu odšťavte. V miske zmiešajte kocky tuniaka, 1čl soli, 1pl limetkovej šťavy, 1pl olivového oleja, 1čl kôry a štipku čerstvo mletého červeného korenia. Dochuťte podľa potreby.
Avokádo rozrežte, vyberte kôstku, polievkovou lyžicou vyberte dužinu a nakrájajte rovnako, ako avokádo. V mise zľahka zmiešajte s mascarpone, 1čl limetkovej kôry, štipkou korenia a dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
Na plytký tanier postavte kruhovú formu na vykrajovanie lineckého cesta. Na spodok plňte zmes tuniaka, na vrch zmes avokáda. Vrch ozdobte lístkami koriandru, čerstvým chilli a pokvapkjte olivovým olejom.