Tuniakový tatarák s avokádom

Moderný recept na rýchle, zdravé a mimoriadne chutné predjedlo od Slavíkovej a Lipovskej.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy

TV relácia

181 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Nabrúste si dlhý nôž. Tuniaka očistite a opatrne nakrájajte na rovnomerné kocky (3x3x3mm). Limetu umyte, osušte, kôru nastrúhajte a dužinu odšťavte. V miske zmiešajte kocky tuniaka, 1čl soli, 1pl limetkovej šťavy, 1pl olivového oleja, 1čl kôry a štipku čerstvo mletého červeného korenia. Dochuťte podľa potreby.

2. krok

Avokádo rozrežte, vyberte kôstku, polievkovou lyžicou vyberte dužinu a nakrájajte rovnako, ako avokádo. V mise zľahka zmiešajte s mascarpone, 1čl limetkovej kôry, štipkou korenia a dochuťte soľou a limetkovou šťavou.

3. krok

Na plytký tanier postavte kruhovú formu na vykrajovanie lineckého cesta. Na spodok plňte zmes tuniaka, na vrch zmes avokáda. Vrch ozdobte lístkami koriandru, čerstvým chilli a pokvapkjte olivovým olejom.

Komentáre