Tuniakový tatarák s avokádom
Moderný recept na rýchle, zdravé a mimoriadne chutné predjedlo od Slavíkovej a Lipovskej.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Nabrúste si dlhý nôž. Tuniaka očistite a opatrne nakrájajte na rovnomerné kocky (3x3x3mm). Limetu umyte, osušte, kôru nastrúhajte a dužinu odšťavte. V miske zmiešajte kocky tuniaka, 1čl soli, 1pl limetkovej šťavy, 1pl olivového oleja, 1čl kôry a štipku čerstvo mletého červeného korenia. Dochuťte podľa potreby.
  2. Avokádo rozrežte, vyberte kôstku, polievkovou lyžicou vyberte dužinu a nakrájajte rovnako, ako avokádo. V mise zľahka zmiešajte s mascarpone, 1čl limetkovej kôry, štipkou korenia a dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
  3. Na plytký tanier postavte kruhovú formu na vykrajovanie lineckého cesta. Na spodok plňte zmes tuniaka, na vrch zmes avokáda. Vrch ozdobte lístkami koriandru, čerstvým chilli a pokvapkjte olivovým olejom.