1
Hlasov: 1
Hodnotenie: 1

Varené taštičky

Čínska klasika vo vegánskej verzii.

1
Hlasov: 1
Hodnotenie: 1
Stredná
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
45 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

67 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Sódu bikarbónu rozmiešajte v 120ml vody. Vo vysokej miske rozmiešajte múku, 2 štipky soli, postupne primiešavajte vodu so sódou až kým vymiešate tuhé cesto. Zabaľte ho do fólie a odložte minimálne na 15 minút do chladničky.

2. krok

Zázvor, cesnak a cibuľku ošúpte a nasekajte spolu na jemno. Šupky vložte do kastróla spolu s 3 šampiňónmi, badiánom, chilli, riasou nori, zalejte 450ml studenej vody a uvarte vývar.

3. krok

Červenú šošovicu uvarte v malom množstve mierne osolenej vody na kašu. Šampiňóny nasekajte a opražte na 2pl oleja a zmiešajte so šošovicou. Nechajte vychladnúť a pridajte nasekanú zmes zeleniny.

4. krok

Vývar sceďte, pridajte solamyl, sójovú omáčku, ocot a 1pl cukru. Varte, kým omáčka nezhustne, dochuťte soľou, cukrom, prípadne chilli.

5. krok

Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo osolenej vodyy. Cesto vyvaľkajte na 1mm hrubý plát a narežte na 12 častí. Plnku rozdeľte na jednotlivé časti, okraje cesta zľahka namočte vodou a zabaľte taštičky.

6. krok

Pripravené taštičky dajte variť do vriacej vody na 7-8 minút. Po uvarení ich opatrne vytiahnite sitkom a servírujte do hlbokých tanierov. Zalejte omáčkou a ozdobte sezamovými semiačkami a diagonálne sekanou jarnou cibuľkou.

Komentáre