- 150 g hladká múka
Hladká múka30 receptov
- 5 ks jarná cibuľka
Jarná cibuľka16 receptov
- 100 g červená šošovica
červená šošovica10 receptov
- 40 g zázvor
Zázvor16 receptov
- 3 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 200 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 1 pl solamyl
Solamyl4 recepty
- 1 pl sezamové semiačka
Sezamové semiačka2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 2 pl sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
- 1/2 čl sóda bikarbóna
Sóda bikarbóna4 recepty
- 1 pl ryžový ocot
Ryžový ocot10 receptov
- 1 ks badián
Badián10 receptov
- 1 čl chilli
Chilli45 receptov
- 1 ks bobkový list
Bobkový list20 receptov
- 1 ks riasa nori
Riasa nori1 recept
- 1 pl kryštálový cukor
Kryštálový cukor16 receptov
Postup prípravy receptu
Sódu bikarbónu rozmiešajte v 120ml vody. Vo vysokej miske rozmiešajte múku, 2 štipky soli, postupne primiešavajte vodu so sódou až kým vymiešate tuhé cesto. Zabaľte ho do fólie a odložte minimálne na 15 minút do chladničky.
Zázvor, cesnak a cibuľku ošúpte a nasekajte spolu na jemno. Šupky vložte do kastróla spolu s 3 šampiňónmi, badiánom, chilli, riasou nori, zalejte 450ml studenej vody a uvarte vývar.
Červenú šošovicu uvarte v malom množstve mierne osolenej vody na kašu. Šampiňóny nasekajte a opražte na 2pl oleja a zmiešajte so šošovicou. Nechajte vychladnúť a pridajte nasekanú zmes zeleniny.
Vývar sceďte, pridajte solamyl, sójovú omáčku, ocot a 1pl cukru. Varte, kým omáčka nezhustne, dochuťte soľou, cukrom, prípadne chilli.
Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo osolenej vodyy. Cesto vyvaľkajte na 1mm hrubý plát a narežte na 12 častí. Plnku rozdeľte na jednotlivé časti, okraje cesta zľahka namočte vodou a zabaľte taštičky.
Pripravené taštičky dajte variť do vriacej vody na 7-8 minút. Po uvarení ich opatrne vytiahnite sitkom a servírujte do hlbokých tanierov. Zalejte omáčkou a ozdobte sezamovými semiačkami a diagonálne sekanou jarnou cibuľkou.