Varené taštičky
Čínska klasika vo vegánskej verzii.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
45minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
45minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Sódu bikarbónu rozmiešajte v 120ml vody. Vo vysokej miske rozmiešajte múku, 2 štipky soli, postupne primiešavajte vodu so sódou až kým vymiešate tuhé cesto. Zabaľte ho do fólie a odložte minimálne na 15 minút do chladničky.
  2. Zázvor, cesnak a cibuľku ošúpte a nasekajte spolu na jemno. Šupky vložte do kastróla spolu s 3 šampiňónmi, badiánom, chilli, riasou nori, zalejte 450ml studenej vody a uvarte vývar.
  3. Červenú šošovicu uvarte v malom množstve mierne osolenej vody na kašu. Šampiňóny nasekajte a opražte na 2pl oleja a zmiešajte so šošovicou. Nechajte vychladnúť a pridajte nasekanú zmes zeleniny.
  4. Vývar sceďte, pridajte solamyl, sójovú omáčku, ocot a 1pl cukru. Varte, kým omáčka nezhustne, dochuťte soľou, cukrom, prípadne chilli.
  5. Vo veľkom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo osolenej vodyy. Cesto vyvaľkajte na 1mm hrubý plát a narežte na 12 častí. Plnku rozdeľte na jednotlivé časti, okraje cesta zľahka namočte vodou a zabaľte taštičky.
  6. Pripravené taštičky dajte variť do vriacej vody na 7-8 minút. Po uvarení ich opatrne vytiahnite sitkom a servírujte do hlbokých tanierov. Zalejte omáčkou a ozdobte sezamovými semiačkami a diagonálne sekanou jarnou cibuľkou.