0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Variácie zemiakových pirohov

Recept od Strapka a Michnu oslavuje klasické slovenské jedlo a stavia ho do novej, modernej polohy.

Variácie zemiakových pirohov
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
5 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpte a rozpučte v miske spolu s bryndzou a dobre premieste. Slaninu nakrájajte na malé kocky a vypražte na panvici do chrumkava, po upražení chrumky rozložte na papierovú utierku, ktorá vysaje prebytočný tuk. Jarnú cibuľku očistite a nasekajte na jemné prúžky. Dajte zovrieť vyšší kastról s osolenou vodou, zohrejte fritézu, alebo dajte v kastróle zovrieť väčšie množstvo oleja.

2. krok

Vo väčšej mise zmiešajte vajce, múku, osoľte, pridávajte postupne vodu a vymieste vláčne cesto. Pomúčte dosku, z cesta vyrolujte rovnomerný plát (1,5mm hrubý) a pohárom vykrajujte kruhy. Do stredu každého kruhu vložte 1pl zemiakovo – bryndzovej plnky, preložte ich na polovicu a kraje cesta prstami stlačte k sebe, aby sa náplň uzavrela v ceste.

3. krok

Polovicu pirohov nahádžte do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú na hladinu, vyberte ich sitkom a nechajte odpariť. Druhú polovicu vypražte vo fritéze do zlatista (doba fritovania bude približne 2 – 3 minúty podľa hrúbky pirohov). Po vypražení pirohy vyberte z oleja a preložte do misky vystlanej papierovou utierkou, aby vysala prebytočný olej.

4. krok

Z kyslej smotany a polovice na jemno nasekanej jarnej cibuľky si pripravíme dressing. Zmiešajte ich spolu v miske, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier naberte veľkú lyžicu dressingu, doň poukladajte varené, aj vyprážané pirohy, posypte jemne sekanou jarnou cibuľkou a slaninovými chrumkami.

Náš tip

Keď varíte zemiaky v šupke, pred varením narežte šupku ostrím nožom 2x protichodne po obvode. Keď budú zemiaky uvarené a vychladnuté, ich šúpanie vám vďaka nárezom, pôjde oveľa jednoduchšie.

Komentáre