Vegánska špargľová krémová polievka

Vegánska polievka od Barbory Drahovskej.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Fenikel očistite. Zo špargle odrežete hlavičky a odložte ich bokom. Zvyšok špargle spolu s feniklom nakrájajte na menšie kúsky. V strednom kastróle zohrejte 1pl olivového oleja a zeleninu na nej orestujte. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku, quinou a restujte ďalšie 2- 3 minúty za stáleho miešania.

2. krok

Zalejte obsah kastróla zeleninovým vývarom, priveďte k varu a varte 13 minút. Po uvarení odstavte z ohňa a rozmixujte na jemný krém. Dochuťte soľou.

3. krok

Na širšej panvici rozohrejte 3 pl olivového oleja, pridajte hlavičky špargle a restujte 2 - 3 minúty. Osoľte, pridajte 2pl jablčného octu a restujte ďalšiu minútu. Hlavičky vyberte a do zvyšku oleja pretlačte menšiu hlavičku cesnaku, opečte v ňom krajce toastového chleba. Petržlenovú vňať nasekajte a opečené toasty ňou posypte.

4. krok

Do hlbokých tanierov servírujte polievku ozdobenú hlavičkami šparglí a opečeným chlebom.

Komentáre