5
Hlasov: 3
Hodnotenie: 5
Vy:

Vegánsky burger

Chutná a zdravá náhrada za hovädzie burgre.

5
Hlasov: 3
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Šampiňóny očistite, odrežte nožičky a namarinujte v zmesi oleja, papriky, korenia, soli a kurkumy. Na panvici zohrejte 1 pl oleja a šampiňóny opekajte 2 - 3 minúty z oboch strán.

2. krok

Cukiny rozrežte na polovicu, pokvapkajte olejom, a dajte upiecť (180°C - 15 minút). Po upečení vydlabte dužinu. Vložte ju do mixéra spolu s kešu orieškami, pridajte štipku soli, kurkumy a rozmixujte spolu s trochou oleja. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

3. krok

Avokádo očistite a narežte na plátky. Žemle rozkrojte na polovice a ohrejte ich na grile vnútornou časťou dolu. Šalát natrhajte na lísty, umyte a osušte ich. Cherry paradajky nakrájajte na plátky.

4. krok

Na spodnú časť žemle položte kúsok avokáda, naň plátky paradajok, naň šalát, naň grilovaný šampiňón, naň vegánsku majonézu a na vrch hornú časť žemle.

5. krok

Na plytký tanier, alebo tácku uložte burger, vedľa položte niekoľko tortíl a do malej nádobky cuketový dip.

Komentáre