Vegánsky burger
Chutná a zdravá náhrada za hovädzie burgre.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Šampiňóny očistite, odrežte nožičky a namarinujte v zmesi oleja, papriky, korenia, soli a kurkumy. Na panvici zohrejte 1 pl oleja a šampiňóny opekajte 2 – 3 minúty z oboch strán.
  2. Cukiny rozrežte na polovicu, pokvapkajte olejom, a dajte upiecť (180°C – 15 minút). Po upečení vydlabte dužinu. Vložte ju do mixéra spolu s kešu orieškami, pridajte štipku soli, kurkumy a rozmixujte spolu s trochou oleja. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Avokádo očistite a narežte na plátky. Žemle rozkrojte na polovice a ohrejte ich na grile vnútornou časťou dolu. Šalát natrhajte na lísty, umyte a osušte ich. Cherry paradajky nakrájajte na plátky.
  4. Na spodnú časť žemle položte kúsok avokáda, naň plátky paradajok, naň šalát, naň grilovaný šampiňón, naň vegánsku majonézu a na vrch hornú časť žemle.
  5. Na plytký tanier, alebo tácku uložte burger, vedľa položte niekoľko tortíl a do malej nádobky cuketový dip.