0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Vichysoisse

Slávna Francúzska polievka z kúpeľov vo Vichy.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pór nakrájajte a vložte do nádoby s vodou. Zamiešajte, aby sa oddelili nečistoty, vytiahnite a vysušte v odstredivke. Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky.

2. krok

Vo veľkom kastróle roztopte maslo, pridajte doň pór a duste na miernom ohni pod pokrievkou do mäkka. Pridajte zemiaky, premiešajte, zalejte vývarom, osoľte, okoreňte, priveďte k varu, uvarte do mäkka a rozmixujte mixérom. Prilejte smotanu a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Sójový lecitín dajte nabobtnať do 100 ml teplej vody. Niekoľko stebiel pažítky odložte bokom na ozdobu, zvyšok nasekajte, vložte do mixéra, zalejte 300ml studenej vody a rozmixujte. Preceďte cez jemné sito a zelenú vodu zmiešajte s lecitínom. Pridajte štipku soli a tyčovým mixérom šľahajte pažítkovú penu.

4. krok

Do polievkových misiek servírujte vichysoisse, na vrch poukladajte obláčiky z peny a dozdobte pažítkou.

Náš tip

Táto skvelá, pôrovo-zemiaková polievka sa hodí aj na teplejšie letné dni, pretože ju môžete podávať chladenú.

Komentáre