0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Vitello tonnato

Podpisový re-make klasického talianskeho predjedla od pánov Rusinu a Sedláka. Ak o trochu zvýšite gramáže, poslúži aj ako hlavné jedlo.

Vitello tonnato
0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Teľaciu sviečkovicu očistite, odblaňte, potrite po celom obvode olejom a osoľte. Tuniaka opatrne očistite, narežte na 4 kusy a marinujte v miske so sójovou omáčkou ideálne 1 hodinu. Bagetu rozrežte na 4 kusy. Cesnak rozdrvte. Veľké kapary rozrežte na polovičky. Dajte predhriať rúru na 180°C.

2. krok

Rozpáľte panvicu s kovovou rúčkou (taká, ktorá môže ísť do rúry) a teľacinu na nej sprudka opečte z každej strany. Následne preneste do rúry na 7 – 10 minút. Pri 7 minútach bude urobené medium – rare, medium. Pri dlhšom čase bude tuhšie, menej šťavnaté. Po vybratí z trúby nechajte mäso 5 – 10 minút odpočinúť.

3. krok

Medzitým si v mixéri pripravte omáčku. K majonéze pridajte kapary, ančovičky, mierne okoreňte a rozmixujte. Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridávajte po troške olivový olej. Opatrne dochucujte soľou, korením a citrónovou šťavou. Omáčka má mať zamatovú konzistenciu.

4. krok

V malom kastróle si zohrejte olej a pridajte doň cesnak. Stiahnite z ohňa a nechajte 10 minút vychladnúť. Týmto olejom potrite bagety a dajte ich zapiecť do rúry, kým chytia zlatú farbu.

5. krok

V miske okoreňte, osoľte a pokvapkajte olejom rukolu, zľahka premiešajte. Rozpáľte panvicu, kvapnite na ňu 1čl oleja, rozotrite ho papierovou utierkou, aby olej vytvoril iba tenký film. Tuniaka vyberte z marinády, mierne osušte od prebytočnej tekutiny papierovou utierkou a sprudka opečte z každej strany. Proces opekania by nemal presiahnuť 2,5 minúty, tuniak má byť v strede krásne červený.

6. krok

Obe mäsá, teľacie aj tuniaka nakrájajte, aby na každý tanier vyšli 2 kúsky teľacieho a 2 kúsky tuniaka.

7. krok

Na plytký tanier servírujte omáčku, k nej priložte mäsá, vedľa bagetu, na jej vrch ochutenú rukolu. Dozdobte veľkými kaparami a mikrobylinkami.

Náš tip

Klasické Vitello Tonnato je taliansky recept na studené predjedlo. Teľacia sviečkovica sa dusí na základe z koreňovej zeleniny, nechá sa vychladnúť a krája sa na tenučké plátky. V originálnom recepte sa používa konzervovaný tuniak (čo najvyššej kvality) a mixuje sa priamo do omáčky spolu s ostatnými ingredienciami.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin