3.75
Hlasov: 4
Hodnotenie: 3.75

Vyprážaný bravčový rezeň s pučenými zemiakmi

Recept od Rusinu a Sedláka. Netradičná a vylepšená verzia slovenskej nedeľnej klasiky.

Vyprážaný bravčový rezeň s pučenými zemiakmi
3.75
Hlasov: 4
Hodnotenie: 3.75
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte variť do vriacej, osolenej vody. Bravčovú panenku očistite od blán, nakrájajte na medailónky. Z nich naklepte vyššie rezne a okoreňte. Avokádo rozrežte, vylúpnite dužinu a nakrájajte na kocky. Uhorku očistite a na strúhadle, alebo mandolíne z nej narežte tenké plátky. Pripravte si trojobal z múky, osolených, rozšľahaných vajec a panko strúhanky.

2. krok

Bravčové rezníky obaľte v trojobale a vyprážajte vo fritéze, alebo na panvici, či v kastróle s horúcim slnečnicovým olejom. Tento istý postup opakujte aj s krevetami, nerobte ich však naraz, krevety budú hotové behom 2 minút. Pre lepší výsledok odporúčam vymeniť olej, pretože inak môžu krevety nasiaknuť bravčovou arómou.

3. krok

Uvarené zemiaky sceďte, spolu s avokádom rozpučte, pridajte maslo, soľ a varechou vymiešajte do jemna. Dochuťte korením a limetkovou šťavou. Pozor na kôstky.

4. krok

Smotanu na šľahanie vyšľahajte, pridajte k nej kyslú, pretlačený strúčik cesnaku a veľmi zľahka premiešajte. Z vopred nakrájaných uhoriek zlejte vodu.

5. krok

Na tanier servírujte pučené zemiaky, vedľa bravčové rezne z panenky a krevety. Pridajte uhorky a niekoľko lyžíc smotanového dressingu. Ozdobte mikrobylinkami. Výborne sa bude hodiť doma vypestovaná žerucha.

Náš tip

1) Pri vyprážaní rezňov nesoľte mäso, ale vajíčka. Trojobal sa neoddelí od mäsa. Keď mäso osolíte, vytiahnete z neho vodu, ktorá navlhčí múku a strúhanka s vajíčkom sa nemôžu dobre udržať.

2) Panko strúhanka je pôvodom z Japonska. Vyrába sa z chleba bez kôrky a okrem rozdielnej chuti má od tej našej, aj úplne inú štruktúru. Kým zrnká našej pripomínajú piesok, Panko tvoria malé podlhovasté šupinky.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre