0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Vypražené kurča, zemiakový šalát

Skvelý recept na najchrumkavejšie vyprážané kura, aké ste kedy jedli. Od Rusinu a Sedláka.

Vypražené kurča, zemiakový šalát
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuriatka vykostite, očistite, osoľte a okoreňte. Cornflakes vložte do pevnejšieho sáčku, prikryte utierkou a rozdrvte valčekom na hrubšiu strúhanku. Uvarené zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky, či kvádre. Jarnú cibuľku a reďkovku umyte. Spolu s pažítkou ju potom nasekajte na jemno. V prípade reďkvičky odporúčam použiť mandolínu, či podobný krájač, ktorý zaručí rovnomerné, tenké plátky. Tak isto nakrájajte kyslé uhorky. Zohrejte fritézu, alebo dajte v kastróle zovrieť väčšie množstvo oleja. Pripravte z múky, vajíčok a drvených cornflakes trojobal.

2. krok

V trojobale obaľujte časti kuraťa a dajte ich pražiť. Aby bolo kura bezpečne upražené, musí byť v horúcom oleji 7 – 8 minút, podľa hrúbky jednotlivých častí. Keď kusy vytiahnete, uložte ich na papierovú utierku, aby nasala prebytočný olej.

3. krok

K nakrájaným zemiakom pridajte nasekanú zeleninu, hrubozrnnú horčicu, osoľte a okoreňte. Prilejte pár lyžíc šťavy z uhoriek 1čl octu, cukor a poriadne zamiešajte. Ochutnajte a dochuťte tým, čo vám v šaláte chýba.

4. krok

Na plytký tanier servírujte zemiakový šalát, na vrch uložte vyprážané kuriatko, ozdobte mikrobylinkami.

Náš tip

Keď varíte zemiaky na šalát, varte ich v šupke, kvôli výraznejšej chuti. Tá sa v šupke nachádza, avšak po uvarení sa z mäkkého zemiaku ťažko odstraňuje. Preto ešte pred varením zemiaky 2 krát (protichodne) po obvode narežte malým ostrým nožíkom. Snažte sa rezať iba šupku, nie dužinu zemiaku. Po uvarení a vychladnutí, vám tento rez zaručí pohodlné šúpanie.

Komentáre