0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Wellington steak

Klasický anglický recept na sviečkovicu Wellington.

0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 40 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Sviečkovú očistite, odblaňte, poriadne osoľte a okoreňte čerstvo mletým čerstvým korením. V širšej panvici rozpáľte 3pl olivového oleja a mäso sprudka opečte do hneda z každej strany. Odložte vychladnúť a natrite štetcom tenkou vrstvou horčice.

2. krok

Hnedé šampiňóny očistite, nasekajte, vložte do mixéra, zľahka osoľte, okoreňte a rozmixujte na sypkú zmes. Vyklopte na panvicu a na miernom ohni, za stáleho miešania duste, aby sa zo zmesi odvarila prebytočná voda. Nechajte vychladnúť. Rúru predhrejte na 190-200°C.

3. krok

Potravinovú (priehľadnú) fóliu rozprestrite na pracovnú dosku a vytvorte na nej štvorec z vedľa seba poukladaných plátkov parmskej šunky. Rozprestrite po ňom rovnomernú vrstvu šampiňónovej zmesi, naň uložte pripravenú sviečkovú a pomocou fólie vytvorte uzatvorený valec.

4. krok

Na pracovnú dosku rozprestrite lístkové cesto a valec doň opatrne zabaľte. Rozšľahajte vajíčko a cesto zvonka dôkladne potrite. Vidličkou na povrchu vytvorte ľubovoľnú kresbu a vložte na 20 minút upiecť. Po upečení vytiahnite a nechajte 5 minút vychladnúť. Následne krájajte na 2,5 cm "krajce".

5. krok

Medzitým očistite dubáky, baby mrkvu a cesnak. Mrkvu povarte 4 minúty v mierne osolenej vode, sceďte a nechajte odpariť. Na Panvici po mäse rozpáľte lyžicu masla, dubáky a mrkvu v nej orestujte. Dochuťte soľou a korením a odložte. Do panvice vložte cesnak nasekaný na tenké plátky, špenát a na miernom ohni restujte, kým nestratí 3/4 svojho objemu. Osoľte a okoreňte.

6. krok

Vývar zohrejte, v malom kastróle roztopte zvyšok masla, pridajte múku a metličkou vypracujte zápražku. Postupne prilievajte teplý vývar, pokým vznikne omáčka konzistencie riedkeho sirupu. Dochuťte soľou a korením.

7. krok

Na plytký tanier servírujte kus wellingtonu, vedľa uložte restovanú mrkvu, huby, špenát a bohate polejte omáčkou.

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin