Zapečené cestoviny
Rýchly recept pre celú rodinu, ktorý bude chutiť aj za studena.

- 500 g makaróny
Makaróny1 recept
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- 100 g hladká múka
Hladká múka30 receptov
- 1 pl dijónska horčica
Dijónska horčica9 receptov
- 2 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
- 1 pl cesnaková pasta
Cesnaková pasta5 receptov
- 1 hrsť čerstvá bazalka
čerstvá bazalka4 recepty
- 1 pl vinný ocot
Vinný ocot5 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 čl cukor
Cukor24 receptov
- 500 ml plnotučné mlieko
Plnotučné mlieko7 receptov
- muškátový oriešok
Muškátový oriešok14 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvarte v poriadne osolenej vode podľa návodu na obale (spravidla 9 minút). Maslo roztopte v strednom kastróle, preosejte doň múku a za stáleho miešania na miernom ohni uvarte bledú zápražku. Pridajte studené mlieko a šľahačom miešajte pokým uvaríte zamatový bešamel. Pridajte ocot, horčicu, cukor, korenie, 3 strúhnutia muškátového orieška, osoľte a dochuťte korením.
Cibuľu nasekajte na jemno a opražte na panvičke s kvapkou oleja do sklovita. Bazalku na hrubo nasekajte.
Do zapekacej nádoby vložte uvarené cestoviny, pridajte nasekanú bazalku, restovanú cibuľku a zalejte bešamelom. Dajte zapiecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Nechajte vychladnúť a podávajte pokvapkané olivovým olejom a listom čerstvej bazalky.