Zapečené cestoviny
Rýchly recept pre celú rodinu, ktorý bude chutiť aj za studena.
Porcie Čas prípravy
6osôb 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
6osôb 10minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cestoviny uvarte v poriadne osolenej vode podľa návodu na obale (spravidla 9 minút). Maslo roztopte v strednom kastróle, preosejte doň múku a za stáleho miešania na miernom ohni uvarte bledú zápražku. Pridajte studené mlieko a šľahačom miešajte pokým uvaríte zamatový bešamel. Pridajte ocot, horčicu, cukor, korenie, 3 strúhnutia muškátového orieška, osoľte a dochuťte korením.
  2. Cibuľu nasekajte na jemno a opražte na panvičke s kvapkou oleja do sklovita. Bazalku na hrubo nasekajte.
  3. Do zapekacej nádoby vložte uvarené cestoviny, pridajte nasekanú bazalku, restovanú cibuľku a zalejte bešamelom. Dajte zapiecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Nechajte vychladnúť a podávajte pokvapkané olivovým olejom a listom čerstvej bazalky.