Zeleninová z pečenej cvikle

Chutná zeleninová polievka, v ktorej hlavnú úlohu hrá pyré z pečenej cvikle.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
60 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

68 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Cviklu uložte na plech, zakryte hliníkovou fóliou a dajte upiecť na 50 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky.

2. krok

Po upečení, cviklu presuňte do kovovej nádoby a prekryte priehľadnou fóliou na 5 minút. Nasaďte si rukavice, ošúpte sparenú kôru, následne cviklu na hrubo nasekajte, zalejte ohriatym vývarom a rozmixujte do hladka.

3. krok

Vo veľkom kastróle zohrejte 3pl olivového oleja, pridajte na jemno nakrájanú cibuĺu a speňte ju do sklovita. Pridajte badián, zemiaky, mrkvu a zeler. Restujte spolu 2 minúty, následne zalejte vínom a odvarte alkohol. Prilejte cviklové pyré a priveďte k varu. Varte na miernom ohni 8 - 10 minút. Ochuťte soľou a korením.

4. krok

Do polievkových misiek servírujte horúcu polievku, pokvapkajte balsamicom a ozdobte jemnými lístkami čerstvého oregana.

Komentáre