Zeleninová z pečenej cvikle
Chutná zeleninová polievka, v ktorej hlavnú úlohu hrá pyré z pečenej cvikle.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
60minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
60minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cviklu uložte na plech, zakryte hliníkovou fóliou a dajte upiecť na 50 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky.
  2. Po upečení, cviklu presuňte do kovovej nádoby a prekryte priehľadnou fóliou na 5 minút. Nasaďte si rukavice, ošúpte sparenú kôru, následne cviklu na hrubo nasekajte, zalejte ohriatym vývarom a rozmixujte do hladka.
  3. Vo veľkom kastróle zohrejte 3pl olivového oleja, pridajte na jemno nakrájanú cibuĺu a speňte ju do sklovita. Pridajte badián, zemiaky, mrkvu a zeler. Restujte spolu 2 minúty, následne zalejte vínom a odvarte alkohol. Prilejte cviklové pyré a priveďte k varu. Varte na miernom ohni 8 – 10 minút. Ochuťte soľou a korením.
  4. Do polievkových misiek servírujte horúcu polievku, pokvapkajte balsamicom a ozdobte jemnými lístkami čerstvého oregana.