Ingrediencie pre
4
osoby
- 500 g zeler buľvový
Zeler buľvový10 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 150 g stopkový zeler
Stopkový zeler9 receptov
- 150 g petržlen
Petržlen6 receptov
- 100 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 150 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 1000 ml zeleninový vývar
Zeleninový vývar20 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olej
Olej84 receptov
Postup prípravy receptu
1. krok
Zeleninu okrem stopkového zeleru očistite a nakrájajte. Vo veľkom kastróle zohrejte zeleninový vývar a petržlen v ňom uvarte do stavu "al-dente", sceďte a nechajte odpariť, vývar odložte bokom.
2. krok
V kastróle zohrejte 3pl oleja a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte zeler buľvový, zalejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte vývar, osoľte, okoreňte a uvarte pod pokrievkou do mäkka. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte smotanu, uvarený petržlen a dochuťte soľou a korením.
3. krok
Stopkový zeler umyte, osušte a nakrájajte na veľmi tenké plátky.
4. krok
Servírujte s plátkami stopkového zeleru a čerstvo mletým čiernym korením.