Zelerová polievka
Silná a hustá zelerová polievka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zeleninu okrem stopkového zeleru očistite a nakrájajte. Vo veľkom kastróle zohrejte zeleninový vývar a petržlen v ňom uvarte do stavu „al-dente“, sceďte a nechajte odpariť, vývar odložte bokom.
  2. V kastróle zohrejte 3pl oleja a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte zeler buľvový, zalejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte vývar, osoľte, okoreňte a uvarte pod pokrievkou do mäkka. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte smotanu, uvarený petržlen a dochuťte soľou a korením.
  3. Stopkový zeler umyte, osušte a nakrájajte na veľmi tenké plátky.
  4. Servírujte s plátkami stopkového zeleru a čerstvo mletým čiernym korením.