Zemiakovo mäsové prekvapenie
Recept na zapekané zemiaky so smotanou a pečenou fašírkou.

- 600 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- 500 g mleté mäso
Mleté mäso2 recepty
- 15 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 150 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 150 ml kyslá smotana
Kyslá smotana15 receptov
- 800 ml hovädzí vývar
Hovädzí vývar8 receptov
- 200 g cheddar
Cheddar4 recepty
- 1 čl dijónska horčica
Dijónska horčica9 receptov
- 1 čl tabasco
Tabasco2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 50 g pažítka
Pažítka19 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
Postup prípravy receptu
Vo väčšom kastróle priveďte k varu osolený vývar. Zemiaky očistite, ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé 0,5cm. Opatrne ich vhoďte do vývaru a varte 5 minút. Sceďte, nechajte odpariť a naukladajte do hlinenej misy na pečenie, ako francúzske zemiaky. Zo smotán, horčice, soli a zmäknutého masla vymiešajte zmes, ktorú zľahka okorente a vlejte na zemiaky. Na vrch nastrúhajte 3/4 cheddaru.
Mleté mäso osoľte, okoreňte, pridajte k nemu vajce, tabasco, pretlačený cesnak, na jemno nasekaný rozmarín a zamiešajte. Rúru predhrejte na 180°C.
Namočte si ruky do studenej vody a z mäsovej zmesi tvarujte rovnomerné fašírky. Rozložte ich na zemiaky a dajte upiecť do rúry na 20 minút.
Na záver nastrúhajte zvyšok syra na vrch upečených fašíriek. Ozdobte nasekanou pažítkou.