0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Zemiakovo mäsové prekvapenie

Recept na zapekané zemiaky so smotanou a pečenou fašírkou.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia
Michael Strasser Šéfkuchár

Michael Strasser

37 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Vo väčšom kastróle priveďte k varu osolený vývar. Zemiaky očistite, ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé 0,5cm. Opatrne ich vhoďte do vývaru a varte 5 minút. Sceďte, nechajte odpariť a naukladajte do hlinenej misy na pečenie, ako francúzske zemiaky. Zo smotán, horčice, soli a zmäknutého masla vymiešajte zmes, ktorú zľahka okorente a vlejte na zemiaky. Na vrch nastrúhajte 3/4 cheddaru.

2. krok

Mleté mäso osoľte, okoreňte, pridajte k nemu vajce, tabasco, pretlačený cesnak, na jemno nasekaný rozmarín a zamiešajte. Rúru predhrejte na 180°C.

3. krok

Namočte si ruky do studenej vody a z mäsovej zmesi tvarujte rovnomerné fašírky. Rozložte ich na zemiaky a dajte upiecť do rúry na 20 minút.

4. krok

Na záver nastrúhajte zvyšok syra na vrch upečených fašíriek. Ozdobte nasekanou pažítkou.

Komentáre