5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Ziti s hubami

Penne, aj špagety každý pozná. Toto sú Ziti, v baroch sa v poslednej dobe používajú namiesto slamiek a ich tvar je veľmi zábavnou alternatívou k bežným cestovinám, ktoré ste jedli už 100krát.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Ziti uvarte v poriadne osolenej vode podľa návodu na obale. Spravidla to býva 9 minút do stavu "al-dente".

2. krok

Zeleninu očistite, šalotku nakrájajte na jemno, hlivu natrhajte na vlasy, šampiňóny na 1/4, väčšie kusy na jemnejšie.

3. krok

Vo veľkej panvici roztopte maslo, orestujte šalotku, pridajte huby, niekoľko krát prehoďte, pridajte pretlačený strúčik cesnaku, zalejte vínom a redukujte, kým sa odvarí alkohol. Pridajte demi glace, okoreňte a dochuťte soľou podľa potreby.

4. krok

Do panvice s hubami vložte uvarené cestoviny a prehoďte pár krát tak, aby sa celé obalili v omáčke.

5. krok

Servírujte na veľké cestovinové taniere, na vrch nastrúhajte parmezán a ozdobte lístkami trebuľky.

Komentáre