Ziti s hubami
Penne, aj špagety každý pozná. Toto sú Ziti, v baroch sa v poslednej dobe používajú namiesto slamiek a ich tvar je veľmi zábavnou alternatívou k bežným cestovinám, ktoré ste jedli už 100krát.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Ziti uvarte v poriadne osolenej vode podľa návodu na obale. Spravidla to býva 9 minút do stavu „al-dente“.
  2. Zeleninu očistite, šalotku nakrájajte na jemno, hlivu natrhajte na vlasy, šampiňóny na 1/4, väčšie kusy na jemnejšie.
  3. Vo veľkej panvici roztopte maslo, orestujte šalotku, pridajte huby, niekoľko krát prehoďte, pridajte pretlačený strúčik cesnaku, zalejte vínom a redukujte, kým sa odvarí alkohol. Pridajte demi glace, okoreňte a dochuťte soľou podľa potreby.
  4. Do panvice s hubami vložte uvarené cestoviny a prehoďte pár krát tak, aby sa celé obalili v omáčke.
  5. Servírujte na veľké cestovinové taniere, na vrch nastrúhajte parmezán a ozdobte lístkami trebuľky.