Zlatisté kurča s bryndzou a pažítkou
Šťavnaté kurča s rýdzo slovenskou prílohou.

- 4 ks kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 200 g bryndza
Bryndza8 receptov
- 150 g kozí syr
Kozí syr5 receptov
- 5 g kurkuma
Kurkuma18 receptov
- 10 g sušený cesnak
Sušený cesnak11 receptov
- olej
Olej84 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 40 g maslo
Maslo161 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 5 g mletá paprika štipľavá
Mletá paprika štipľavá4 recepty
- 30 g pažítka
Pažítka19 receptov
- 180 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia odblaňte, očistite a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C. V miske zmiešajte 3 pl oleja, papriku, kurkumu a 1čl soli, mäso v nej marinujte aspoň 5 minút. N panvici s kovovou rúčkou rozpáľte maslo, mäso v ňom sprudka opečte kožou dolu. Po 5 minútach mäso otočte, pridajte do panvice vetvičky rozmarínu a vložte do rúry upiecť na 8 - 10 minút. Po upečení nechajte mäso odpočinút pri izbovej teplote minimálne 5 minút.
Pažítku očistite a nasekajte na jemno. Časť si odložte na ozdobu. Kozí syr nadrobte aj s plesňou na malé kúsky medzi prstami. V stredom kastróle zohrejte smotanu, vsypte nadrobený syr a zohrievajte. Keď sa mäkké časti rozpustia, pridajte bryndzu a priveďte k varu, pridajte pažítku a stiahnite z ohňa. Zamiešajte a dochuťte korením.
Do hlbšieho taniera servírujte bryndzovú zmes s pažítkou, na vrch uložte nakrájané kuracie mäso a ozdobte pažítkou.