Zlatisté kurča s bryndzou a pažítkou
Šťavnaté kurča s rýdzo slovenskou prílohou.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia odblaňte, očistite a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C. V miske zmiešajte 3 pl oleja, papriku, kurkumu a 1čl soli, mäso v nej marinujte aspoň 5 minút. N panvici s kovovou rúčkou rozpáľte maslo, mäso v ňom sprudka opečte kožou dolu. Po 5 minútach mäso otočte, pridajte do panvice vetvičky rozmarínu a vložte do rúry upiecť na 8 – 10 minút. Po upečení nechajte mäso odpočinút pri izbovej teplote minimálne 5 minút.
  2. Pažítku očistite a nasekajte na jemno. Časť si odložte na ozdobu. Kozí syr nadrobte aj s plesňou na malé kúsky medzi prstami. V stredom kastróle zohrejte smotanu, vsypte nadrobený syr a zohrievajte. Keď sa mäkké časti rozpustia, pridajte bryndzu a priveďte k varu, pridajte pažítku a stiahnite z ohňa. Zamiešajte a dochuťte korením.
  3. Do hlbšieho taniera servírujte bryndzovú zmes s pažítkou, na vrch uložte nakrájané kuracie mäso a ozdobte pažítkou.