Zubáč s pyré z červenej kapusty
Príjemný recept, ktorý vďaka fialovým zemiakom upúta pozornosť.

- 800 g zubáč
Zubáč6 receptov
- 600 g červená kapusta
červená kapusta3 recepty
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- 50 g baby špenát
Baby špenát8 receptov
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 20 g mandľové lupienky
Mandľové lupienky1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 100 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 200 ml červené víno
červené víno24 receptov
Postup prípravy receptu
Filety zubáča nakrájajte na 4 porcie. Osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Povrch ryby potom opatrne osušte papierovou utierkou. Na veľkej panvici rozpáľte polovicu masla a 2pl olivového oleja. Ryby sprudka opečte, 2-3 minúty z oboch strán.
Špenát umyte, osušte v odstredivke a nasekajte na jemno spolu s cesnakom. V strednom kastróle na 1pl oleja zmes prehrejte, podlejte vínom, odvarte alkohol a dochuťte soľou a korením.
Kapustu očistite, vykrojte hlúbok a nasekajte na jemno. V strednom kastróle s pokrievkou priveďte červené víno k varu, odvarte alkohol a vložte kapustu. Osoľte, zľahka okoreňte a duste na miernom ohni pod pokrievkou do mäkka. Na záver stiahnite z ohňa, pridajte zvyšok masla a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.
Na tanier servírujte pás pyré, vedľa uložte hotový filet, na vrch urobte rovnomernú vrstvu duseného špenátu a ten ozdobte mandľami.
Náš tip
Zemiakové pyré je skvelá príloha. Aby to vaše bolo vždy perfektne jemné, bez hrčiek a so zamatovou štruktúrou, musíte ho pretláčať cez sitko, nie mixovať. Pri mixovaní sa vďaka vysokým otáčkam stane z pyré lepidlo.