Zubáč s pyré z červenej kapusty

Príjemný recept, ktorý vďaka fialovým zemiakom upúta pozornosť.

3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety zubáča nakrájajte na 4 porcie. Osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Povrch ryby potom opatrne osušte papierovou utierkou. Na veľkej panvici rozpáľte polovicu masla a 2pl olivového oleja. Ryby sprudka opečte, 2-3 minúty z oboch strán.

2. krok

Špenát umyte, osušte v odstredivke a nasekajte na jemno spolu s cesnakom. V strednom kastróle na 1pl oleja zmes prehrejte, podlejte vínom, odvarte alkohol a dochuťte soľou a korením.

3. krok

Kapustu očistite, vykrojte hlúbok a nasekajte na jemno. V strednom kastróle s pokrievkou priveďte červené víno k varu, odvarte alkohol a vložte kapustu. Osoľte, zľahka okoreňte a duste na miernom ohni pod pokrievkou do mäkka. Na záver stiahnite z ohňa, pridajte zvyšok masla a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na tanier servírujte pás pyré, vedľa uložte hotový filet, na vrch urobte rovnomernú vrstvu duseného špenátu a ten ozdobte mandľami.

Náš tip

Zemiakové pyré je skvelá príloha. Aby to vaše bolo vždy perfektne jemné, bez hrčiek a so zamatovou štruktúrou, musíte ho pretláčať cez sitko, nie mixovať. Pri mixovaní sa vďaka vysokým otáčkam stane z pyré lepidlo.

Komentáre