Moja mama - recepty - Pstruh s feniklovo-pomarančovým šalátom

Pstruh s feniklovo-pomarančovým šalátom

Recept od Koróniovej a Tkáča.

Ingrediencie:

  • 4ks filety zo pstruha
  • Morská soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • 4 lyžice kryštáľového cukru
  • 4 lyžice bieleho vínneho octu
  • Sušené hrozienka
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • Petržlenová vňať
  • 2 fenikely s vnaťou
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 pomaranče
  • Čerstvá mäta

Postup:

Najprv namočíme hrozienka do vína.

Pstruha opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne usušíme papierovými utierkami. Nakrájame ich na cca 2,5 cm pásiky, osolíme, okoreníme. Na panvici s olivovým olejom ich opečieme do zlatohneda asi 2 minúty z každej strany. Potom ich preložíme z panvice na tanier.

Na tej istej panvici skaramelizujeme cukor, ktoré zalejeme 2 lyžicami bieleho vínneho octu. Pridáme hrozienka namočené do bieleho vína.Povaríme asi 1 minútu, aby omáčka trochu zhustla. Vo vychladnutej omáčky pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a vňať z fenikla.

Z fenikla odrežeme spodnú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónom. Pomaranč pokrájame bez šupky. Pridáme lístky mäty, ochutíme soľou, korením a zľahka premiešame.